organizare

Timpul inseamna bani – din ce in ce mai mult constientizam asta. Indiferent ce faci, pe ce sector activezi, trebuie sa stii ca orice pierdere de timp costa. Este astfel necesar sa iti organizezi timpul cat mai eficient, dar de multe ori nu reusesti lucrul asta. Ce te impiedica sa iti eficientizezi timpul? Iata in continuare cateva greseli frecvente.

1. Nu iti faci o lista de prioritati. Renumita „to-do list” este o necesitate absoluta. Te ajuta sa nu uiti, sa nu omiti nimic din tot ceea ce ai de facut si te poate ajuta de asemenea sa stabilesti o ordine de prioritati pentru obiectivele pe care le ai de realizat zilnic.

2. Negi faptul ca timpul inseamna bani. In fiecare secunda poti face ceva productiv, in fiecare minut poti sa indeplinesti task-uri care sa te ajute sa castigi mai mult. Fie ca sunt doar mici piese dintr-un puzzle mai mare – un obiectiv de indeplinit pe termen lung, fie ca sunt sarcini de indeplinit la job, trebuie sa constientizezi faptul ca orice secunda pierduta inseamna si pierdere de bani.

3. Nu iti stabilesti obiective personale. Daca vrei sa ai succes, trebuie sa iti planifici totul. Trebuie sa iti stabilesti obiective, atat pe termen scurt cat si pe termen lung, atat pentru viata personala cat si pentru viata profesionala.

4. Amani lucrurile pe care le ai de facut. Momentul potrivit este acum! Daca ai o sarcina urgenta de indeplinit, trebuie sa fii constient ca nu sufera amanare. Atunci cand amani pierzi de doua ori: nu duci la bun sfarsit ceea ce ai de facut si pierzi si mai apoi timp, mai tarziu cand te apuci de rezolvat ceea ce aveai de rezolvat.

5. Chiar si multitaskingul poate fi daunator. Mintea umana nu poate sa se concentreze la prea multe lucruri deodata. A le face inseamna a o suprasolicita, reducandu-se astfel productivitatea muncii si crescand nivelul de stres.

Incearca sa eviti astfel de greseli si tine pe cat posibil nivelul de stres sub control, pentru a reusi sa iti eficientizezi toate procesele si pentru a-ti organiza mai bine timpul.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *