Pretindem sa mancam sanatos si sa ne dorim o viata lunga. Insa nimic nu vine fara efort asa ca si din acest punct de vedere ai ceva principii de urmat. Iata cateva sfaturi ce vine de la cei avizati sa te sfatuiasca ce si cum trebuie sa faci pentru a avea parte de o viata sanatoasa si de o alimentatie bio in cel mai pur sens posibil.

  1. Spala foarte bine fructele si legumele. Chiar si cand crezi ca in mod superficial au fost stropite cu o anume substanta aceasta se poate absorbi in tot fructul, ceea ce face ca nivelul sau de calitate sa fie unul tot mai scazut. Din acest punct de vedere tine cont de faptul ca spalarea este un prim pas inainte de consum; nu le spala superficial ci poti sa faci asta cu bircarbonat dizvolat in apa. In plus, lasa-le in apa ceva timp.
  2. Nu te lasa pacalit de pret. Mancarea bio nu ar trebui sa fie cea mai scumpa din lume si cu toate acestea costa ceva mai mult pe piata. Nu te lasa insa pacalit de pret pentru ca leguma sau fructul care nu arata 100% perfect nu inseamna ca nu este bun de consum. Ai fi surprins sa stii ca acea rosie mai putin tare si voluminoasa este sanatoasa si bio pentru ca nu a fost stropita cu ceva substante.
  3. Dincolo de ceea ce inseamna avantajul din consumul de produse alimentare bio exista si principiile de viata sanatoasa. Acestea spun clar ca trebuie sa consumi mai multe legume si fructe asa ca tine cont de modul in care respecti orele de masa si nu in ultimul rand ceea ce tine de cantitatea pe care o consumi. O celebra vorba a unui nutritionist strain spune ca ar trebui sa mananci cat un rege dimineata, ca un print la pranz si ca un cersetor seara la cina.
  4. Citeste etichetele. Acestea sunt printre cele mai simple modalitati de a descoperi de fapt in ce masura poti avea incredere ca  un produs este sau nu unul natural, bio. De regula sunt trecuti acei termeni extrem de sofisticati care iti permit sa iti dai seama imediat daca un produs este conservat si plin de e-uri sau daca e pur natural.
  5. Nu te increde numai in piete. Unii cred ca taranul roman este cel mai sincer si cel mai just in agricultura. Insa cu dezvoltarea acutala se pare ca si acesta are la indemana tot felul de solutii, la propriu. Daca nu poti verifica sursa exact atunci nu poti spune cu siguranta ce e bio si ce nu.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *