timp

Timpul inseamna bani si organizarea sa eficienta ne ajuta sa obtinem cele mai bune performante. Prin urmare, este necesar sa identificam acele greseli pe care le facem in organizarea timpului si pe cat posibil sa le evitam.

Stresul legat de munca este o problema cu care majoritatea dintre noi se confrunta si poate fi cauza multor probleme psihologice, emotionale sau chiar fizice. Pentru a mentine un echilibru intre viata personala si cea profesionala si pentru a nu sabota succesul, trebuie sa ne planificam foarte bine toate miscarile si sa profitam la maximum de timpul pe care il avem.

Cati dintre voi tineti o lista cu lucruri de facut? Daca nu planificati o astfel de lista, va va veni greu sa analizati pozitia curenta pe care o aveti, sa luati acele masuri necesare pentru indeplinirea obiectivelor.

Negi faptul ca timpul inseamna bani? Timp pierdut inseamna bani pierduti, iar negarea acestui lucru este cea mai mare greseala pe care o poate face cineva. Prin urmare, folositi-va timpul eficient, concentrati-va pe obiectivele de indeplinit si fructificati orice oportunitate.

Daca se cauta succesul, trebuie stabilite o serie de obiective personale, in caz contrar lipsa concentrarii si atentiei va duce doar la irosirea timpului. Trebuie facut un plan de actiune pentru ziua in curs, pentru saptamana in curs, chiar pentru urmatorul an.

Amanarea este cel mai mare dusman pe care il poate avea o persoana care doreste sa isi organizeze eficient timpul. Amanarea are loc cand lasam rezolvarea unor lucruri pe mai tarziu si are efecte dezastruoase in ceea ce priveste organizarea. Chiar si multitaskingul poate fi daunator – nivelul de stres creste, puterea de concentrare are de suferit, astfel cel mai bun lucru de facut este canalizarea eforturilor catre cate o sarcina in parte.

Fiecare dintre noi trebuie sa isi evalueze modul in care isi organizeaza timpul. Acest lucru ajuta nu doar la tinerea sub control a stresului, insa poate imbunatati si calitatea vietii. Pentru unii meditatia ajuta la limpezirea mintii, in timp ce pentru altii ajuta scrisul ori alte activitati. Aceste activitati trebuie gasite si atentia trebuie sa cada pe ele, trebuie sa devina obiceiuri, in asa fel incat organizarea timpului sa poata fi realizata mult mai usor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *