Leadership de calitate nu este un lucru care se intampla la voia sortii, in functie de noroc ori de destin. In realitate orice lider de succes isi concentreaza foarte bine eforturile, isi stabileste foarte clar obiectivele si caile de urmat pentru a le atinge intr-un mod cat mai eficient. Daca vrei sa devii un lider productiv, trebuie sa intelegi importanta fiecarui pas planificat. Cum se pregateste un lider? Este necesar un intreg proces, nu doar influente si circumstante. Cateva modalitati prin care te poti pregati ca lider sunt enumerate in continuare.

1. Planifica. Orice lider care doreste sa aiba succes trebuie sa isi planifice foarte bine lucrurile derealizat, nu trebuie sa se lase „dus de val”, la voia intamplarii. Un curs de actiune trebuie foarte bine stabilit.

2. Un lider eficient este unul de incredere, rezonabil si care acorda atentie lucrurilor relevante. Pentru a realiza obiectivele intr-un mod eficient trebuie avute in vedere atat obiectivele pe termen lung, cat si cele pe termen scurt, trebuie gasite cele mai bune alternative pentru fiecare situatie.

3. Empatie si energie – totul este despre interesele celor pe care ii servesti, pe care cauti sa ii atragi ca parteneri sau ca viitori lideri, indumandu-i. Numai cand reusesti sa ii asculti si pe ceilalti si sa arati empatie, vei reusi sa ii motivezi si sa ii energizezi.

4. Atitudine, aptitudini, atentie la detalii si sublinierea lucrurilor importante – niciodata nu trebuie presupus ca ceilalti inteleg perfect ceea ce trebuie de facut, prioritatile exacte sau anumite schimbari. Cu o atitudine pozitiva, trebuie subliniate foarte bine obiectivele de indeplinit.

5. Castiga respectul celorlalti – respecta pentru a fi respectat spune o vorba, astfel ca lider trebuie sa iti castigi respectul celorlalti.

6. Trebuie sa ai un sistem foarte bine gandit. A conduce nu inseamna a face totul dintr-o data, a cere celorlalti sa faca totul imediat. Trebuie ca sistemul gandit sa acopere atat obiectivele pe termen scurt cat si pe cele pe termen lung.

Daca nu iti place planificarea si pregatirea, probabil nu esti potrivit pentru o pozitie de lider. In cazul in care vrei totusi sa devii unul, nu trebuie sa ignori sfaturile pentru pregatire enumerate anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *