Grup de oameni la computer
Grup de oameni la computer

Mi se pare incredibil cat de mult a evoluat internetul. Acum cativa ani, daca aveam o neintelegere referitoare la un anumit subiect, trebuia sa ma consult cu cineva specializat in domeniul respectiv sau sa citesc o carte despre dilema, in speranta ca voi gasi raspunsul. Evident, rezolvarea unei discutii intre doua parti care nu se intelegeau dura ceva timp.

Nici cu divertismentul nu era prea usor. Poate nu e tocmai corect ce spun acum, insa nu mi-e dor de vremurile in care trebuia sa cumperi fiecare album sau film pe care voiai sa-l asculti, respectiv, vezi. Si nu zic asta doar asa – sa nu uitam ca de multe ori nu cumparam versiunile originale, ci niste copii facute de altcineva care erau mai ieftine. Coperta era similara si se vedea sau auzea bine, insa daca lipsea autocolantul argintiu de pe noua ta caseta cu Andre, nu ai oferit niciun ban artistului, dupa cum se plange lumea ca pirateria online omoara industria muzicala. Pirateria o ducea bine mersi de foarte mult timp, doar ca acum suntem macar toti hoti si depunem mai putin efort sau bani in a vedea un film pe care televiziunile refuza sa-l arate – nu pentru ca e controversat, ci pentru ca banuiesc ca e mai ieftin sa arati a zecea oara un film prost cu Adam Sandler, decat sa promovezi un film cu adevarat bun si cu actori de calitate.

Acest lucru ma bucura cel mai tare la internet: poti sa aleg ce film vreau eu sa vad, cand si cum. Pot sa ma documentez mai bine despre el, nu mai depind de cele trei randuri din ghidul TV in care mi se descrie actiunea filmului, insa nu mi se dau neaparat indicii asupra calitatii generale. Chiar si cand incepi sa te prinzi cam ce filme sunt bune si care nu, varietatea lor nu e mare. Daca toate canalele iti ofera un film prost luni seara la ora opt, incerci sa-l alegi pe cel pe care-l consideri cel mai putin ca fiind de o calitate inferioara. Datorita internetului, nu mai e nevoie sa te multumesti cu jumatati de masura.

Un alt avantaj il constituie shopping-ul online. Nu mai e nevoie sa mergi pana la magazin pentru a cumpara o canapea sau un computer. Poti sa intri pe diferite situri – de exemplu, DiablosComputer –  pentru a-ti cumpara un calculator second hand si apoi sa-ti vezi de viata mai departe, stiind ca ai economisit mult timp prin faptul ca nu ai umblat din magazin in magazin.

De admin

Un comentariu la „Avantajele internetului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *