MaslineMasline

Datorita nivelului mare de antioxidanti, maslinele protejeaza celulele umane impotriva radicalilor liberi, care favorizeaza afectiunile cardiovasculare, cancerul si procesul de imbatranire. Maslina este un medicament veritabil, datorita concentratiilor de calciu, magneziu si fier. Manganul, chiar daca se afla in cantitati mici, actioneaza asupra absorbtiei intestinale de calciu si magneziu, scazand cu 60% riscul imbolnavirii din cauze ereditare, precum cancer si psihoze. Acesta mai favorizeaza si absorbita de fier si sodiu in organism, regland astfel activitatea tesuturilor de origine nervoasa. Zincul din masline duce la o buna functionalitate a maduvei osoase si reduce riscul aparitiei anemiilor. Fosforul produce reglarea unor functii ale limfocitelor si duce la cresterea potentialului unor zone ale sistemului nervos central.

Maslinele sunt recomandate in cazul problemelor renale incipiente, durerilor de rinichi si dificultatilor de urinare. De asemenea, este recomandat ca bolnavii de ulcer pe fond nervos si cei care sufera de insomnii pe fond depresiv sa consume cam trei linguri de ulei de masline inainte de culcare. Maslinele sunt bune si in cazul unor boli hepatice care se manifesta prin dureri de ficat, greata, intoleranta la grasimi sau tulburari digestive, dar si in cazul indigestiilor care se asociaza cu starile de greata sau chiar voma.

Maslinele sunt bune si in cazul slabiciunii fizice, lipsei de putere, dar si in cazul incapacitatii de concentrare si somnolentei pe timp de zi; avantajele lor mai continua cu faptul ca sunt utile in cazul aparitiei starii de lesin sau chiar prabusire, provocate de moliciunea membrelor.

La micul dejun, se recomanda maslinele verzi, care sunt mai putin sarate, intr-o cantitate de cam 150 de grame. Acestea trebuie sa fie consumate la fiecare mic dejun. La pranz, este recomandat sa mananci in jur de 70 – 100 de grame de masline; dupa aceasta masa, nu se recomanda sa mai consumati masline timp de inca cinci ore. La cina sunt indicate sucurile citrice, in completarea dietelor cu masline. Doza recomandata este de 70 de grame.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *