legume la gratar

A pregati si altceva la traditionalul gratar inceput odata cu venirea sezonului cald este destul de usor. Legumele si chiar unele fructe, facute la gratar, isi pastreaza savoarea si sunt mult mai usor de preparat la gratar decat orice alte carnuri. Daca se doreste insa obtinerea maximului de substante nutritive si de savoare de la legumele puse pe gratar, exista oserie de greseli pe care trebuie sa le eviti.

1. Legumele trebuie portionate si pregatite in asa fel incat sa poata fi usor facute. O greseala frecvent intalnita este nepregatirea legumelor in felii sau parti potrivite pentru a se incadra pe gratar. Legumele nu se pun in nici un caz intregi la gratar, in acest fel nu se vor praji bine si nu se vor patrunde cu acel miros de gratar dorit.

2. Nepregatirea legumelor pentru gratar. La fel ca si orice altceva pui pe gratar, si legumele trebuiesc condimentate corespunzator, dupa preferinte. Inainte de a fi puse pe gratar legumele mai dure precum morcovul sau cartofii pot fi prefierte – pentru a se praji mai repede, de asemenea condimentate cu sare, piper sau orice altceva, dupa gust.

3. Folosirea de prea mult ulei. Unii considera ca legumele trebuie inmuiate in ulei inainte de a fi puse pe gratar, acest lucru insa le scade valoarea nutritiva. Uleiul expus la temperaturile ridicate provoaca un fum care efectiv anuleaza continutul de substante nutritive din legumele puse pe gratar.

4. A lasa prea mult pe gratar legumele este o alta greseala. Acestea nu se prajesc la fel de lent precum carnea sau alte preparate, astfel vor trebui verificate mult mai des, intoarse de cate ori este necesar si apoi scoase de pe gratar – asta doar in cazul in care nu iti doresti sa mananci legume carbonizate.

5. Expunerea la flacara deschisa. Indiferent daca legumele sunt puse pe gratar separat sau odata cu carnea pentru a le oferi un plus de savoare, nu este deloc recomandata prajirea lor la flacara deschisa. Pot capata miros de fum, se ard mult mai repede, acesta este si cazul carnii, astfel flacara deschisa trebuie evitata si trebuie intretinut pe cat posibil jarul cu carbuni si ventilatie suficienta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *