covor rosu

Intampinarea celebritatilor ori a demnitarilor la festivitati speciale si vizite oficiale se face pe traditionalul covor rosu. Folosit pentru ceremonii si evenimente, covorul rosu are insa in spate o istorie pe care nu foarte multe persoane o cunosc.

Originile folosirii covorului rosu pentru ocazii speciale, pentru intampinarea anumitor persoane cu grad de importanta ridicat, nu sunt exact cunoscute. Piesa Agamemnon scrisa de dramaturgul grec Eschil in anul 485 inainte de Hristos face prima referinta despre pasii facuti pe un covor rosu. Aici Agamemnon, perceput ca o persoana foarte efoista, a fost intampinat cu un covor rosu la intoarcerea dintr-un razboi, covor pe care ezita sa calce deoarece considera ca acea culoare este potrivita doar pentru zei. Alte referinte atesta insa faptul ca acel covor asternut era de fapt de culoare violet.

In anul 1821 a fost asternut un covor rosu pentru intampinarea presedintelor Statelor Unite de atunci – James Monroe. La gara centrala din New York s-au folosit covoare rosii pentru intampinarea pasagerilor ca strategie de marketing pentru a-i face sa se simta onorati.

Covorul rosu a fost folosit la Hollywood pentru prima data la premiera Robin Hood in anul 1922. In anul 1961, covorul rosu a fost folosit la decernarea premiilor Academy Awards – editia a 33-a. Abia in anul 1966 acest lucru a putut fi vazut si la televizor, la cea de 38-a editie a acelorasi premii.

A pasi pe covorul rosu nu mai este in momentul de fata ceva asociat doar celebritatii – multi aleg sa faca asta doar pentru a-si imbunatati imaginea. Istoria covorului rosu ne spune cand, unde si de ce a inceput aceasta traditie. Ceea ce este insa mai interesant e modul cum a evoluat acest obicei. In momentul de fata covorul rosu este folosit cu preponderenta in industria divertismentului si este asociat cu grandoarea, cu faima si cu renumele personalitatilor ce pasesc pe el.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *