www.tente.com/ro-ro

Este aproape imposibil de contestat importanta rotii in orice situatie. Cea mai importanta inventie a omenirii – si nu a fost degeaba denumita asa – a contribuit fara doar si poate la dezvoltarea societatii si a tehnologiei, aducand eficienta pe diverse segmente de activitate.

De la economie la planul social, de la autovehicule pana la necesar de transport de alt tip, rotile si rolele isi gasesc astazi aplicabilitate in orice sector. Ne gandim in primul rand la segmentul institutional, si aici este vorba de institutii de orice tip.

Nu ne-am putea imagina in momentul de fata cum ar fi sa mergem la supermarket sau hipermarket si sa trebuiasca sa caram toate cumparaturile fara ajutorul unui carucior. Marfurile in rafturi nu ar putea fi organizate atat de bine cu ajutorul transpaletilor de tip clasic sau automatizati care ruleaza – ati ghicit – tot pe role.

Ramanand in sectorul institutional, segmentul medical efectiv nu ar putea functiona fara acele roti si role prezente peste tot. Roata ajuta ambulanta sa ajunga mai repede, rotile ajuta transportul bolnavilor pe targi sau carucioare pentru persoane cu dizabilitati, eficientizeaza transportul in siguranta si silentios a carucioarelor sau paturilor pe holurile spitalelor, fara zgomote care sa deranjeze bolnavii.

Industria beneficiaza probabil cel mai mult de inventia cea mai importanta a omenirii. Marfuri industriale, echipamente si utilaje de dimensiuni mari nu ar putea fi transportate fara ajutorul rotilor si rolelor. Nu trebuie sa uitam insa cat de mult ne ajuta rolele si rotile in viata de zi cu zi. De la transportul cu autoturismul proprietate personala pana la valizele si gentile pe roti pe care trebuie sa le caram dupa noi in vacante, rotile si rolele se dovedesc extrem de utile. Cum ar fi scaunul de birou fara role? Sau cat de greu ar fi de mutat mobilierul daca nu ar fi montat pe roti pentru o deplasare mai usoara?

In functie de necesitati, orice domeniu poate beneficia de roti si role si eficienta lor. Se cauta role pentru sectorul industrial, trebuie sa se tina cont si de modul in care vor fi utilizate. Frecarea este un factor foarte important ce determina uzura rotilor si rolelor, din acest motiv trebuie sa se tina neaparat cont de mediul in care se va lucra: temperaturi extreme, conditii de praf si umezeala ridicate, sarcini mari de transportat, necesarul unei roti fixe sau mobile si asa mai departe. Materialele din care sunt realizate rotile si rolele difera la fel in functie de necesitati. Exista roti cauciucate, roti poliuretan, roti si role din materiale plastice pentru scaune si mobilier sau roti si role „heavy duty” – cum ar spune americanul – pentru transport de greutati mari.

Concluzia? Fara roti si role nu ne-am putea imagina lumea in ziua de astazi. Indiferent daca suntem la serviciu, acasa, in deplasare, acestea ne usureaza considerabil viata. In dimensiuni si forme diferite si realizate din materiale diferite in functie de necesitati, rotile si rolele faciliteaza considerabil transportul obiectelor, persoanelor si marfurilor de orice tip. Cea mai importanta inventie din istoria omenirii isi primeste astfel meritele, gasindu-si aplicabilitate in absolut orice domeniu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *