ras

Fara indoiala umorul si rasul ne ajuta sa trecem mai usor peste diverse provocari pe care ni le pune in fata viata, insa cercetarile arata si faptul ca rasul ajuta foarte mult starii de sanatate pe care o avem.

A rade nu inseamna doar a-ti schimba expresia faciala – in fapt in timp ce razi au loc numeroase schimbari la nivel chimic in corp. Un ras din toata inima elibereaza in organism hormoni si enzime ce ajuta la o functionare mai buna a diverselor organe.

La nivel fizic, rasul ajuta in primul rand la imbunatatirea imunitatii. Stimuleaza corpul sa elibereze celule si hormoni care intaresc sistemul imunitar si ajuta la prevenirea infectiilor si afectiunilor pe care le putem contacta. De asemenea rasul imbunatateste  circulatia sangelui, astfel toate organele primesc mai mult oxigen si intregul sistem de functionare al organismului este imbunatatit.

Rasul reduce nivelul anumitor hormoni precum cortizolul sau epinefrina, care sunt asociati cu raspunsul la stres. Ajuta in acest fel la inlaturarea stresului, starilor depresive sau chiar a furiei si starilor de iritare.

Atunci cand razi, iti reglezi si tensiunea arteriala. In acest fel rasul este foarte benefic pentru cei ce sufera de hipertensiune – odata cu un ras sanatos sunt necesare si respiratii mai profunde, implicit se imbunatateste circulatia si oxigenarea sangelui.

La nivel psihic, rasul are de asemenea numeroase beneficii. Te elibereaza de stres, te face sa mai uiti de probleme si griji si invita in viata ta o stare de pozitivitate. Odata ce ti-ai mai eliberat mintea de stres printr-o portie sanatoasa de ras, vei avea si o gandire mai clara si multiple variante de rezolvare a situatiilor dificile in care te afli. Stresul, anxietatea si disperarea te fac uneori sa nu mai judeci cum trebuie, astfel o detensionare este intotdeauna binevenita.

Pentru inceput zambeste, apoi razi. Razi in hohote. Pentru ca ajuta!

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *