Fa cunostinta cu masina care poate fi parcata de la distanta, cu ajutorul unui smartphone, care iti protejeaza auzul in cazul unui accident sau care te ajuta sa te abati din fata unui risc care apare pe drum.

Mercedes-Benz a prezentat o serie noua de caracteristici stabilite pentru urmatoarea generatie a modelului E-Class, care va deveni una din cele mai avansate masini de vanzare, in urma debutului sau de la Salonul Auto de la Detroit, din ianuarie.

Masina, descrisa de catre compania Mercedes-Benz, va fi „next-level Intelligent Drive”, iar in esenta va cuprinde o multime de sisteme care vor permite un nivel optim de conducere autonom in zonele urbane si rurale.

Masina este capabila sa inteleaga si sa citeasca indicatoarele rutiere si va adopta viteze corespunzatoare atunci cand va fi setata pe optiunea de conducere „self-drive”. De asemenea, noua inventie va avea abilitatea de a comunica cu alte masini pentru a preveni pericolul unor accidente cauzate de blocajele de trafic, dar si alte genuri de pericole.

Un aspect foarte important este siguranta pe care o aduce acest model autonom.

Mercedes declara ca tehnologia masinii de a evita accidentele va ajuta soferii sa se abata de la pericolele rutiere prin utilizarea unor senzori speciali, care vor dirija conducatorii suficient de inteligent pentru a ocoli un obstacol. Totodata, acest lucru va permite conducerea autovehiculului in siguranta.

Daca este sa se intample cel mai rau lucru- adica un accident, centurile de siguranta si airbag-urile gonflabile vor ajuta pasagerii inainte de impact. Noua masina Mercedes va fi prima masina care va proteja auzul pasagerilor, datorita unui sistem „Pre-Safe Sound”, care va produce o alarma sonora ce va declansa un reflex in urechea umana, protejand-o de eventualele deteriorari cauzate de sunetul metalului, sticlei sau airbag-urilor intr-un accident.

Masinile autonome, urmatorul mare pas pe care il pregatesc producatorii auto in evolutia automobilului, sunt pe cale sa devina realitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *