sistem imunitar

Sistemul imunitar al fiecaruia este realmente fascinant prin complexitatea sa. Este o masinarie biologica uimitoare ce ajuta corpul sa lupte impotriva tuturor afectiunilor, insa este de asemenea un mecanism destul de sensibil si afectat adesea de supra-abundenta de agenti patogeni, virusi sau paraziti ce intra in contact cu organismul.

Din pacate, datorita stilului de viata din perioada moderna, ajungem adesea sa ne afectam fara sa ne dam seama acest aliat ce protejeaza organismul. Surprinzator sau nu, alimentatia si un stil de viata sanatos ajuta considerabil sistemul imunitar. Care ar fi cateva dintre alimentele benefice pentru intarirea acestuia vedem in continuare.

1. Ciupercile. Da, ciupercile! Studiile arata ca acestea promoveaza cresterea productiei si activitatii totale a globulelor albe din sange, care sunt de foarte mare ajutor atunci cand corpul sufera de orice tip de infectie.

2. Usturoiul. Un ingredient activ continut de acesta ajuta la tinerea la distanta a infectiilor si bacteriilor. Un consum regulat de usturoi reduce considerabil sansele de a contacta raceli comune, pe langa intarirea efectiva a sistemului imunitar ce previne si ajuta la tratamentul multor boli.

3. Iaurtul – acest aliment nu este doar gustos, ci si bogat in probiotice. Acestea sunt bacterii benefice, antiobiotice naturale care ajuta organismul sa lupte mai bine cu toti factorii ce il afecteaza.

4. Supa de pui – nu degeaba este recomandata in cazul racelilor, gripelor sau altor afectiuni. Nu este o mancare grea nici pentru stomac si substantele continute completate cu condimentarea supei cu chilli, ceapa sau usturoi pot fi de un real ajutor pentru cel mai important sistem din organism: sistemul imunitar.

5. Carnea de vita – din nou, dezvoltarea si activarea globulelor albe din sange este promovata prin consumul de carne de vita, care este bogata in zinc, un mineral ce deserveste exact acest scop.

Pentru a ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si pentru a duce o viata indelungata si sanatoasa, adauga in dieta zilnica aceste alimente in baza zilnica si iti vei ajuta corpul sa lupte mai usor impotriva bolilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *