Un produs naturist este un produse-naturistecompus chimic sau o substanta podusa de catre un organism viu, regasit in natura.  In sensul de naturist, orice produs care contine substante naturale, eco, se regaseste in domeniul acesta. Termenul de natural, naturist,  este alaturat acum si diverselor tipuri de cosmetice, suplimentelor alimentare, si produselor alimentare, ce nu contin adaosuri artificiale, care de altfel sunt produse in scopul comercializarii in farmacii normale, farmacii naturiste su in magazine de profil. 

Cea maadecvata definitie pentru produsele naturiste este orice bun care a fost compus sau provine de a un organism viu, incluzand organismele in sine. Bazandu-ne pe aceasta definitie, produsele naturiste includ: un intreg organism viu(planta, animal sau microorganism), o parte dintr-un organism(frunzele unei plante sau un organ animal), un extract dintr-un organism sau un compus organic pur preluat dintr-un extract dintr-un organism. 

Peste tot in farmacii sau in farmaciile naturiste intalnim si ne sunt prezentate si promovate diverse produse naturiste ce promit leacuri impotriva unor boli sau afectiuni des intalnite. De la uleiurile naturale de fel si chip, de cocos, de ricin, de argan sau de palmier, la cremele si gelurile anticelulitice, impotriva aparitiei vergeturilor, si pana la batoanele si semintele proteice, bune pentru slabit si diete de detoxifiere, multe alte tipuri, sortimente si game de produse se regasesc si asteapta a fie testate si apoi cumparate si aplicate. 

Produsele naturiste si naturale pot fi extrase din tesuturi de plante terestre, organisme marine sau din fermentarea fierturilor din microorganisme. Vazand de fapt procesele prin care se fabrica, ajungem sa ne scarbim oarecum de rezultatele finale, desi in ambalajele si cu aromele lor placute nici nu ne trece prin cap cum au ajuns sa arate asa de bine. 

Un extract brut din oricare dintre aceste surse mai sus mentionate de obicei contine compusi chimici, care se regasesc in mediul natural din abundenta. Diversitatea chimica din natura este bazata pe diversitatea biologica si geografica, cercetatorii caatorind peste tot in jurul lumii pentru a gasi si extrage mostre pentru a le analiza si testa pentru a vedea daca sunt benefice, aceasta activitate si cercetare fiind denumita bioprospectare.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *