apple

Zvonuri despre masina Apple incep sa reapara pe buzele celor din domeniu. Doug Betts, fostul vice presedinte al grupului de automobile Fiat Chrysler (FCA), a fost angajat de catre Apple, alaturandu-se in acest fel programului lor de dezvoltare a unei masini misterioase- sustine un raport al Wall Street Journal. Aceasta este ultima dintr-o serie foarte lunga de angajari pe care Apple le-a facut pentru ca acest proiect sa prinda forme.

Nimeni nu stie cu siguranta ce are de gand Apple planificand aceasta noua masina, cu toate ca unii argumenteaza ca, compania face un pas inainte catre a-si construi propriul automobil, insa exista multi altii care sustin ca aceasta miscare ar fi foarte putin probabila. In decursul ultimelor luni, Apple a facut o multime de angajari cu oameni care vin din industria de automobile. Un raport sustine ca, in februarie, Apple avea o echipa de 1000 de lucratori- inclusiv oameni care au fost angajati de la Tesla, Ford si Mecedes- Benz- care lucreaza la un proiect de masina, numit „Project Titan”. Apple a fost dat in judecata de catre producatorul de baterii auto A123 Systems pentru ca i-a „furat” o serie din angajatii sai.

Concurenta pentru Google Self-Drive Car?

Betts, cel mai nou angajat al companiei Apple, a lucrat la Chrysler din 2007 pana in octombrie 2014, parasind compania cu o zi inainte ca aceasta sa inregistreze un rezultat relativ slab intr-un sondaj de calitate Consumer Report. Inainte de FCA, Betts a lucrat la Toyota si la Nissan. Pe pagina sa de LinkedIn, care a fost recent stearsa, a fost afisata data la care Betts a aderat la Apple- in iulie 2015. Angajarea lui Betts ar putea sugera faptul ca Apple isi doreste sa intre in productia de masini, dincolo de proiectarea de sisteme software pentru autombile.

Acest lucru apare intr-un moment in care mai multe companii tech evolueaza catre industria de automobile. Google a facut un efort semnificativ in dezvoltarea masinii proprii autonome- self drive car- iar testarea publica realizandu-se la sediul Google de la Mountain View din California.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *