De multe ori suntem atat de ocupati in incercarea de a umple fiecare minut din viata noastra cu prezenta altei persoane incat uitam de noi insine. A petrece timp singur este o modalitate de a-ti reincarca bateriile- toti au nevoie de a face acest lucru din cand in cand. Deci, incearca sa treci peste frica de a fi vazut singur undeva si incearca sa petreci cateva minute doar cu tine insuti.

Cum poti sa-ti petreci timpul singur?

Calatoreste intr-un loc nou. In momentul in care calatoresti impreuna cu alti oameni, intotdeauna vei ajunge sa faci compromisuri cu privire la ceea ce vei vizita, ce vei manca si ce activitati vei avea. Pe de alta parte, o excursie in care sa fii singur- chiar daca e si pana in orasul vecin- iti ofera luxul de a calatori in ritmul tau propriu, astfel incat vei fi in stare sa te bucuri de calatoria ta.

Iesi la o cina. Ia si o carte bune cu tine si savureaza o masa buna alaturi de lectura- ce poate fi mai bun de atat? Incearca sa rezisti sa nu iti mai verifici telefonul atat de des si bucura-te ca poti comanda orice fara ca altcineva sa se bage in farfuria ta.

Ar putea sa sune jenant, dar du-te si uita-te la un film singur… o drama poate. Nu e nicio rusine sa plangi singur si in fond, cui ii pasa? Nimeni de acolo nu te cunoaste!

Viziteaza un muzeu. Recunoaste, orice tur de muzeu implica un grup mare de oameni condusi de un ghid. Stabileste o zi in care sa vizitezi muzeul singur si in care sa poti vedea fiecare piesa de arta a muzeului de istorie locala. In felul acesta poti aprecia fiecare obiect de arta in functie de parerile tale, nu in functie de ceea ce zice brosura muzeului.

Du-te intr-o biblioteca. Poti petrece ore in sir acolo fara ca nimeni sa te deranjeze, explorand toate genurile de literatura. Aseaza-te intr-un fotoliu confortabil si citeste o carte buna. In acest mod vei economisi si niste bani, deoarece cartile sunt foarte scumpe in ziua de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *