Slim keyboard
Slim keyboard

Tehnologia IT este una care este mereu in dezovltare. De obicei in lumea IT cu cat este mai subtire un telefon, o tableta cu atat mai bine. Acelasi principiu se aplica si in cazul tasturilor.

Recent au fost trimise catre productia in masa o serie de tastaturi care vor folosi tehnologia Maglev ( tehnologia presupune atingerea unei stari de levitatie prin intermediul magnetilor ) folosita in diferit domenii. Spre exemplu in Germania este o linie de trenuri care functioneaza folosind acest sistem Maglev in care vagoanele pur si simplu plutesc in aer datorita sistemului de magneti. Aceeasi tehnologie a fost implementata in aceste noi tastaturi.

Daca ai cat de cat idee despre lumea IT, te vei intreba probabil daca magnetii folositi in tastatura nu vor ajunge sa interefereze cu functionarea componentelor laptop-ului. O intrebare foarte buna. Este un lucru bine cunoscut ca un SSD sau HDD isi va pierde din proprietati daca este expus unei forte magnetice. Producatorii acestui tip de tastatura spun ca campul magnetic creeat este atat de mic incat nu va interfera cu componentele de baza ale unui laptop.

Exista o serie de avantaje pentru aceste tastaturi. In primul rand acestea vor fi mult mai subtiri decat cele cu care suntem obisnuiti. Prin folosirea tehnologiei maglev acestea nu vor mai necesita acele inele de cauciuc care imping tastele la pozitia initiala dupa ce au fost apasate. Problema e ca o tastatura slim nu afera aceeasi libertate de miscare pentru o tasta, apasarea unei taste fiind o actiune pe care abia o mai simti. Totusi cercetatorii care au dezovltat aceasta tastatura spun ca vom putea creste sau micsora rezistenta la apasare a tastelor folosind un software specializat. Pe langa faptul ca acestea sunt foarte subtiri producatorii spun ca vor avea o durata de viata mai mare decat o tastatura normala datorita tehnologiei maglev.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *