apa

Cel mai comun sfat in materie de sanatate este cel in care se sustine ca un consum de minim doi litri de apa pe zi ne mentine mai sanatosi. Se spune ca doi litri de apa pe zi contribuie la aspectul mai tanar al nostru, ne simtim mai fresh si traim mai sanatos. Numai ca, exista doar o mica problema in acest caz – niciunul din aceste lucruri nu e adevarat. Un om de stiinta – care este atat de prins in dezbaterea acestui mit, a reusit sa scrie un articol in care ruga oamenii sa renunte la acest obicei.

Astfel, Aaron E. Carroll, profesor de pediatrie si asistent de decan la Universitatea Indiana – Scoala de Medicina, sustine ca: „daca exista vreun mit de sanatate care nu va muri niciodata, atunci acesta este: pentru o viata sanatoasa consuma cel putin doi litri de apa pe zi. Nu e adevarat, deoarece nu exista niciun fel de stiinta in spatele acestui lucru.”

Echivalentul a doi litri de apa

Acesta sustine ca sfatul initial sustinea ca oamenii au nevoie de echivalentul a doi litri de apa in fiecare zi. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au inclus in aceasta categorie si cantitatea de fluide ingerate cu ajutorul unor mancaruri sau legume, si nu au intentionat niciodata ca oamenii sa consume doi litri de apa pe zi, pe langa bauturile si cantitatea de mancare normala pe care o au in fiecare zi.

„O multime de oameni sunt de parere ca sursa acestui mit a reprezentat o recomandare de sanatate din anul 1945, care sustinea ca oamenii trebuie sa consume cel putin 2,5 litri de apa in fiecare zi. Insa, acestia au ignorat semnificatia adevarata a acestei recomandari, astfel ca acest lucru se citeste ca <apa continuta de produsele alimentare preparate sau din legume si fructe.>”

Profesorul Carroll mai sustine ca, „contrar fata de cele mai multe povesti care apar in fiecare an, nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina acest lucru.”

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *