In era digitala in care traim, smartphone-urile aduc o schimbare revolutionara pe piata globala. Peste 20% din indivizi folosesc dispozitive mobile pentru navigare online, amenintand constant procentajul utilizatorilor ce folosesc pentru aceleasi scopuri computere si laptopuri.

Site-urile web au devenit unelte foarte puternice si eficiente pentru promovarea oricarui business. Spre exemplu, daca vine vorba de e-commerce, acesta a cunoscut un succes imens odata ce a fost incorporat in site-uri, dovedindu-se a fi o alternativa mult mai rapida si eficienta la shopping. Cu toate acestea, in vremurile recente, evolutia aplicatiilor pentru mobil devine o oportunitate grozava pentru a creste vanzarile in cazul sectorului business, permitand achizitii in doar cateva secunde. Sa trecem in revista cateva motive pentru care investitia intr-o aplicatie mobila se dovedeste a fi una rentabila.

1. Nu poate fi negat faptul ca a avea in momentul de fata un site pentru business a devenit insuficient. Conform studiilor si cercetarilor efectuate, 8 din 10 persoane folosesc smartphone-uri in momentul de fata. Verifica notificarile si noutatile pe aceste dispozitive mobile constant, astfel de la scopuri precum gasirea de informatii si pana la e-commerce, aplicatiile pentru mobil devin o resursa importanta. Avantajul aplicatiilor fata de website-uri il reprezinta faptul ca sunt mai intuitive si ofera o experienta imbunatatita utilizatorului.

2. Aplicatiile pentru mobil reprezinta o modalitate inovativa de interactiune cu platformele de socializare. Este foarte bine cunoscut faptul ca utilizatorii de smartphone-uri si dispozitive mobile sunt innebuniti si dupa social media. Aplicatiile pentru mobil reprezinta platforme care ajuta considerabil la integrarea tuturor canalelor de comunicare prin social media, pentru un maximum de atentie. Folosind aceste canale social media, utilizatorii isi impartasesc experientele si comentariile despre produse si servicii pe care le ofera un anume business.

3. Atrag si extind atentia publicului. In zilele noastre oricine, inclusiv cei din generatia tanara, foloseste dispozitive mobile mai frecvent decat PC-uri. Aplicatiile mobile devin astfel un criteriu definitoriu pentru cresterea vanzarilor.

4. Mentin identitatea brandului. Este foarte important pentru orice business sa isi mentina o consistenta in ceea ce priveste brandul. Spre exemplu, printr-o aplicatie dedicata pentru mobil utilizatorii pot fi anuntati si pusi la curent cu cele mai recente noutati si oportunitati.

5. Ofera posibilitatea unor servicii imbunatatite. Satisfactia clientului reprezinta o prioritate pentru orice industrie. Cu cat sunt mai multumiti clientii de servicii, cu atat vor aduce mai multe vanzari. Aplicatiile mobile ofera astfel un mediu propice de interactiune pentru utilizatori, atrag feedback si ofera sansa oricarui business sa inlature eventualele erori si sa isi imbunatateasca serviciile.

Tinand cont de toate aceste aspecte si de modul cum evolueaza industria mobila in momentul de fata, cu siguranta se merita timpul si banii investiti intr-o aplicatie mobila, indiferent de sectorul de business pentru care este conceputa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *