De multe ori nici nu realizam ca bunele maniere sunt foarte importante. Se stie ca a fi politicos tine nu numai de cei sapte ani de acasa ci de respectul de sine si apoi pentur cei din jur. Caci avem cu totii limite si se opresc acolo unde am putea intr-un fel sau altul sa afectam pe cei din jur. Si cand aceste lucruri nu sunt intelese pe deplin intervine sanctionarea menita sa restabileasca echilibrul.

Poate ca un gest tandru facut in public tine nu de ceea ce ar trebui sa se impuna ci de faptul ca prezinta viata intima. Ar fi stupid sa existe reguli si legi in acest sens. Si totusi se intampla in Viena unde se pare unii oameni sunt total deranjati de modul in care altii decid sa se comporte cu partenerul in vazul tuturor. Mai exact se pare ca sesizarile nu au contenit sa apara din acest punct de vedere. Mai mult decat deranjati de faptul ca unele cupluri prezinta prea multa afectiune in cuplu in mijloacele de transport in comun cetatenii si-au strigat of-ul si drepturile.

Insa nu numai din acest punct de vedere se pare ca exista atentionari. Din varii motive sa vorbesti la telefon cat sa te auda nu numai cel cu care conversezi ci intreg microbuzul este la fel de blamat. Sau chiar daca ai pofta de mancare exact pe traseul in drum spre casa mirosul intepator, mai mult decat simtit se inscrie de asemenea in lista acelro gesturi si actiuni care deranjeaza pe cei din jur.

Si deja se iau masuri. Pentru a multumi pe toata lumea s-a decis ca astfel de manifestari contravin bunelor maniere si cine le va incalca risca o amenda de 50 de euro. Exista deja un plan pentru asta, personal angajat special pentru acest post.

Ramane insa se se delimiteze intr-un mod mai concret in ce masura se incalca legea cand servesti un chips. Este aroma aceasta inscrisa in lista alimentelor interzise in mijloacele de transport in comun?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *