gelozie

Adesea se spune ca dragostea nu este una reala daca nu exista si putina gelozie. Gelozie poate sa insemne atat ura cat si iubire in acelasi timp. Este o emotie care creeaza negativitate, sentimente de frica, anxietate si nesiguranta. Prin definitie, gelozie inseamna o reactie automata la ceva ce este perceput ca si o amenintare pentru o relatie intre doua persoane. Uneori chiar si invidia este considerata sinonima cu gelozia, insa, la o privire mai atenta, invidia reprezinta doar una din formele geloziei.

Principala si cea mai intalnita forma de gelozie este reprezentata de gelozia din dragoste. Unul din parteneri simte starea de gelozie ca si o frica de a-si pierde importanta in ochii persoanei iubite, de obicei cand apare in peisaj o alta persoana atractiva.

Gelozia la locul de munca este un alt tip, manifestat intre colegi de munca sau intre subordonati si sefi. Cel mai adesea apare atunci cand munca nu este apreciata, cand eforturile depuse de un angajat nu sunt recompensate corespunzator.

Gelozia platonica este adesea confundata cu gelozia romantica, insa exista o diferenta foarte mare intre ele. Aceasta forma de gelozie poate fi vazuta adesea in cadrul prieteniilor legate intre persoane, atunci cand intervin si alti prieteni si una din persoane se simte neglijata.

Mai exista de asemenea si gelozia intre frati. Poate fi vazuta aproape in orice familie cu copii, cand venirea pe lume a unui nou copil il face pe cel mai mare sa se simta neglijat. Forma cea mai grava de gelozie este, totusi, gelozia nejustificata. Aceasta poate avea cauze psihologice, date de unele probleme mentale ale persoanei.

In afara de cel din urma caz al geloziei anormale, sentimentul poate fi tinut sub control. Este nevoie, desigur, de implicare si de sprijin acordat persoanei ce sufera de gelozie. De ce ai alege, totusi, sa iti deplangi soarta si sa fii gelos si invidios pe altii? Mai bine inveti sa te autoapreciezi si sa fii sigur ca poti mult mai multe. Gelozia nu isi are rostul, indiferent de situatie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *