Totul este alb. Afara cerul a presarat fulgi albi de nea fina si marunta peste toata intinderea pamanteasca. O patura noncolora a acoperit peisajul rural determinandu-ne sa credem ca am pasit intr-un teritoriu de vis,de poveste. Multitudinea de culori varsate la intamplare,frunzele galbejite de ploaie si de vantul cel aspru ce s-au risipit peste tot acum au capatat o noua haina,copacii tristi parasiti de frunze acum sunt cernuti continuu de sita cereasca ce tinde sa le creeze noi flori,ce in timp vor deveni fructe coapte,definite de ger si frig.

Florile ramase se inchid usor si permit cu greu trecerea formelor geometrice albe minuscule ce pana la final le vor domina transformandu-le in frumoase elemente impietrite ale iernii. Micile vietati tind sa se ascunda de nemilosul frig ce patrunde pana si la cel mai minuscul sufletel si il metamorfozeaza in stane de piatra, albe, fara viata. Cele care inca mai au putere privesc din spatele culcusului calduros frumusetea taramului ce li se asterne in fata ochisorilor pana ce dulcele somn patrunde si le atipeste inimile, trupurile si asternandu-le in hibernare.

Creatura aflata in majoritate, omul, se afla in plina activitate. Sarbatoarea iernii ii aduce mare bucurie si incantare. Ii incalzeste sufletul inghetat si ii topeste toate sentimentele negative aduse pe parcursului anului. Astfel toate nelinistile,tristetile si gandurile negre dispar,intocmai ca neaua in vant. Precum afara anotimpul frumos ingheata taramul si aduce la viata ceea ce este moale si fara viata la fel de bine sfarama si tot ce este rau, inviind doar partile ce ar trebui sa domine mai mereu – cele mai bune. Odata cu aceasta transformare in interior vine si cea din exterior.

Curatenia domina peste tot alungand mizeria adunata de peste an, aducand culori jucause, pline de intensitate, ce trezesc pofta de viata si transmit energie si veselie. Bradul este in mijlocul acestei sarbatori – element important ce starneste curiozitatea micilor personaje din familii aducand zambete si chicote de bucurie. De asemenea ei sunt tot in mijlocul sarbatorii vestind nasterea Domnului, salvatorul lumii, ce si-a daruit intreaga lui venire pe pamant noua, oamenilor, doar din dragostea Lui mare pentru noi. Caldura in suflet, daruire, bucurie, zambete si dragoste. Despre asta e Craciunul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *