subway1
subway1

Mijloacele de transport in comun ajung sa trasnporte sute de mii de oameni in fiecare zi, mai ales in orasele mari, numarul persoanelor care folosesc acest mod de trasport putand ajunge chiar si la cifra milioanelor.

Pentru a fi eficient cand calatoresti in comun ar trebui sa ai in vedere 5 lucruri de baza:

1. Sa cunosti mijlocul de trasnport

E important sa stii cu ce calatoresti, ruta pe care o alegi si mai ales timpul in care ai de gand sa folosesti mijloacele de trasnport in comun. De obicei e bine sa eviti orele de varf, vei scapa de aglomeratie. E un mare avantaj sa stii programul si modul in care circula mijloacele de trasport in comun.

2. Sa te asezi in centru

Ar fi bine sa te plasezi in partea centrala a mijlocului de trasnport in comun pentru a nu sta in dreptul usii si sa fii un impediment pentru cei care urca si coboara. In momentul in care statia ta se apropie iti faci loc catre usa pentru a iesi rapid si sa nu impingi toata lumea in ultimul moment.

3. Tine-te bine

E urat cand ajungi sa te lovesti de celelalte persoane din autobuz cand iti pierzi echilibrul. trebui sa iti gasesti un sprijin sa eviti astfel de situatii care pot fi uneori chiar jenante.

4. Nu te sprijini de bare

Daca te sprijini cu intregul corp de barele din mijlocul de trasnport in comun vei ajunge sa stai in calea altor calatori care vor sa gaseasca un sprijin. Fii respectuos, la urma urmei este un mijloc de transport in comun si toata lumea ar trebui sa se poata sprijini si calatori in siguranta.

5. Ai grija la lucrurile personale

Daca mijlocul de transport in comun este unul aglomerat ai grija la buzunarele tale si la bunurile personale. Nu stii cand poti cadea prada hotilor, conteaza sa fii vigilent.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *