leadership
leadership

Pentru a fi un lider adevarat trebuie sa fii constient ca puterea liderului nu sta in capacitatea acestuia de a conduce ci de a lasa echipa sa conduca in acelasi timp cu el. Fiecare echipa are nevoie de un conducator. In leadership liderul este cel ce ia pozitia unui indrumator si participa si el in mod direct la activitatile necesare pentru indeplinirea unui anumit scop.

Un lider eficient este o persoana care se concentreaza asupra schimbarilor pozitive. Nu trebuie sa schimbi antrenorul intr-o echipa sau sa schimbi culoarea echipamentului pentru ca echipa sa devina mai eficienta. trebuie sa minimizezi timpul pentru anumite actiuni sa imbunatatesti performanta si sa restructurezi in mod eficient situatua actuala. Totul tine de foarte multe ori de organizare. Este cheia eficientei.

Un lider ar trebui mereu sa adreseze intrebari, sa fie mai tot timpul informat, iar in momentele in care nu are raspunsul pentru o anumita intrebare va face tot posbilul sa afle informatiile necesare. Acesta trebuie sa imbratiseze mereu noi decizii, noi idei ce vin din cadrul echipei sale.

In leadership cuvintele de genul „Eu, al meu” nu au ce cauta, in schimb cuvintele folosite sunt „Noi, Al nostru”. Aceste pronume pot face o diferenta enorma cand vine vorba de modul in care echipa percepe obiectivele si cursul de actiune.

Lispa deciziei este o decizie in sine. Un lider este asteptat mereu sa ia decizii care nu sunt bazate pe date concrete. De cele mai multe ori alegerile facute nu sunt bune sau rele, ci acestea abordeaza mai multe nuante de bine sau mai putin bine. O decizie amanata poate fi o una inteleapta dar eliminarea acesteia poate duce la rezultate nedorite.

Leadershipul este un proces nu o pozitie. Un lider castica cunostinte, experienta pentru a imbunatati procesul de lideship. Acesta este constient ca leadership-ul nu este dat de titlul scris pe usa ci de actiunile zilnice.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *