Aluminumair battery
Aluminumair battery

Masinile cu un motor electric par a fi viitorul. Chiar si asa cu toate avantajele sale un automobil cu motor electric are un mare dezavantaj fata de masinile clasice cu un motor cu combustie interna. Acest dezavantaj este dat de autonomia mica a acestor masini. Cele mai bune automobile din aceasta categorie ajung sa parcurca o distanta de cel mult 100 de kilometri pana cand au nevoie de alimentare.

Singura masina cu motor electric care trece de aceasta problema este Tesla Model S. Automobilul este capabil sa parcurga distante de 500 kilometri fara a fi nevoit sa opreasca si sa se conecteze la cea mai apropiata priza. Problema in cazul masinilor electrice este data de bateriile folosite. Acestea nu sunt suficient de rezistente pentru a oferi o autonomie ridicata. In momentul de fata majoritatea masinilor de acest tip folosesc baterii litiu-ion, asemanatoare cu cele folosite in laptop-uri si in telefoanele mobile, doar ca la o scala mult mai mare. Chiar si asa acestea nu au suficienta energie pentru a parcurge distante mari fara oprire.

Phinergy si Alcoa au dezvoltat un nou tip de baterie numit aluminium-aer care functioneaza pe baza reactiei dintre aluminiu si aer pentru a genera electricitatea necesara unui motor electric. Bateria foloseste un catalizator cu o structura unica din argint care permite oxigenului din celulele bateriei sa blocheze intrarea dioxidului de carbon in sistem. Compania spune ca preturile de intretinere si functionare pentru un astfel de automobil sunt comparabile cu cele actuale din industria auto.

Phinergy si Alcoa au spus ca doar una din cele 50 de placi de aluminiu din componenta bateriilor aluminiu-aer va duce la o autonomie de 32 de kilometri. Daca ar fi sa punem aceste noi baterii in configuratia bateriilor litium ion tehnologia ar extinde autonomia masinilor electrice la o raza de actiune care depaseste 1600 kilometri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *