Pentheraphobia
Pentheraphobia

Pediophobia – Frica de papusi

Pediophobia este este frica irationala pentru papusi. Indiferent de infatisarea acestora, fie infricosatoare, fara un picior sau foarte frumoase, cei ce sufera de aceasta frica ajung sa se simta destul de neajutorati in prezenta unei astfel de figurine. Aceasta frica este data fobia ca aceste figurine sa prinda viata. In aceasta fobie putem incadra si frica pentru roboti si manechine, lucru ce ar face cumparaturile pentru haine un adevarat calvar.

Deipnophobia – Frica de a vorbi la masa

Probabil ca ai asistat la mai multe mese festive sau formale in care nu ai avut prea multe de spus, un lucru oarecum de inteles. Chiar si asa frica de a vorbi cu o persoana de langa tine la o masa festiva este una ce probabil te va face sa induri multe mese de unul singur. Avand in vedere ca in ziua de astazi formalitatea este aruncata pe geam, regulile si maniera in care ar trebui sa te comporti la o masa formala sunt elemente ce inspira o anumita frica.

Pentheraphobia – Frica de mama soacra

Desi este o frica destul de intalnita nu multi ajung sa stie de ea. Frica de mama soacra este simtita de toti cei care sunt casatoriti sau sunt pe punctul de a o face. Este o frica destul de terifianta daca e sa iei in considerare ca multi au ales ca terapie pentru aceasta, divortul.

Cathisophobia – Frica de sta pe scaun

E una din cele mai bizare fobii ale umanitatii. Aceasta frica se datoreaza sentimentului ca te-ai putea aseza pe un obiect periculos sau care te poate rani. Uneori aceasta frica este cauzata de evenimentele neplacute din primele zile de scoala. Cei ce sufera de aceasta fobie ajung sa transpire, sa respire din ce in ce mai greu si au o stare de neliniste.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *