impact tehnologic

Atunci cand vorbim despre impactul tehnologiei asupra intregii societati, devine cert un singur fapt: ne influenteaza zi de zi existenta, ne faciliteaza munca, insa in egala masura prezinta si unele riscuri asociate.

Despre internet vorbim ca o resursa incomparabila de informatii, ca o platforma de comunicare deosebit de eficienta, insa ignoram adesea un fapt foarte important: expunerea prelungita, utilizarea internetului in mod extensiv, poate sa duca la dependenta. Acest aspect se rasfrange atat asupra online-ului, cat si altor ramuri tehnologice al caror impact ne-a transformat in dependenti.

Privind in urma, au fost vremuri in care nu existau computere si mijloace moderne de transport. Viata umana era restrictionata datorita indisponibilitatii aplicatiilor tehnologice curente. Activitatea fizica era implicata mult mai mult, zilnic, pentru realizarea progresului. In zilele noastre nu ne mai dorim sa facem miscare, pentru ca fara a depune un efort fizic putem duce la indeplinire obiective diverse, avand efectiv intreaga lume disponibila in cateva click-uri sau atingeri ale ecranului tactil.

Privim tehnologia ca un lucru benefic pentru societate, insa nu toata lumea ar considera acest fapt unul veridic. Internetul, alaturi de beneficii, a condus si la numeroase practici mai putin etice, creandu-se chiar o ramura a infractionalitatii online. Privind din nou in urma, inainte nu existau chaturi online, e-mail sau telefoane mobile. Totusi societatea a progresat, chiar si fara ele.

Emailul a inlocuit scrisorile, discutiile fata in fata au fost inlocuite de sistemele de mesagerie, si astfel s-a ajuns la privarea intr-o tot mai mare masura a caldurii contactului interpersonal. Cu toate mijloacele de comunicare atat de accesibile, magia asteptarii de a vedea o persoana si entuziasmul resimtit la intalnirea acesteia parca au disparut cu totul.

Impactul tehnologiei asupra societatii este unul mult mai profund, cu implicatii mult mai elaborate decat cele ce pot fi vazute la prima vedere. Nu exista in niciun caz doar aspecte pozitive sau doar aspecte negative. Viata a fost facuta atat de usoara, incat in unele privinte parca si-a mai pierdut din farmec. Este doar o parere personala, insa cu toate dezvoltarile tehnologice, chiar daca ne bucuram de luxul vietii intr-un mod foarte usor, imi pare ca uitam sa apreciem bucuriile reale pe care aceasta le poate oferi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *