shop-einstal.ro

Orice proprietar isi doreste un anume grad de confort, cat mai inalt posibil, pentru propria locuinta. Acest lucru inseamna utilari si dotari complete, de la instalatii sanitare, termice si electrice pana la mobilier, finisaje si alte elemente. In ceea ce priveste confortul termic, probabil fiecare dintre noi a trecut la un moment dat prin urmatoarea situatie.

Dusul necesar dimineata poate fi ingreunat de faptul ca trebuie sa asteptam ceva vreme pana cand incepe sa curga in instalatie apa calda. Uneori poate dura cateva minute bune, ajungem sa intarziem la serviciu si problema se repeta iar si iar. O solutie convenabila in acest sens este una la indemana tuturor: instalarea unei pompe de recirculare.

Gama acestor produse este una destul de variata. Poate fi vorba de pompe recirculare 12 V, cu turatie variabila sau in trepte, ori de pompe recirculare care sa ofere debite variate – intre 2,5 si 10 metri cubi pe ora. Indiferent de specificatiile tehnice, avantajul pe care il ofera o pompa de recirculare pentru orice sistem de incalzire este unul notabil.

Actionand in sensul reintroducerii in circuitul instalatiei termice a apei incalzite, pompa de recirculare garanteaza rezolvarea situatiei problematice care a fost descrisa mai sus. O pompa de recirculare ofera exact ceea ce doreste fiecare proprietar: apa calda la temperatura dorita, de fiecare data cand se deschide robinetul. Un astfel de sistem termic accesorizat cu o pompa de recirculare se dovedeste extrem de util: apa incalzita este pompata inapoi prin tevi, fie prin conducta rezervata apei reci, fie prin conducte dedicate, concepute sub forma de bucle, pentru a putea oferi la orice ora o temperatura adecvata a apei.

Pompa de recirculare se dovedeste astfel utila atat pentru apa calda menajera, cat si pe partea de incalzire a locuintei. Reintroducand in circuit apa incalzita, pompa de recirculare ajuta de asemenea la economisire: energia necesara incalzirilor succesive ale apei este redusa, implicit costurile lunare in ceea ce priveste agentul termic vor fi reduse.

Poate ca nu sunt cunoscute prea multe detalii despre aceste pompe de recirculare. Exista unele cazuri in care confuzia este una totala: astfel de pompe sunt asociate gresit cu pompele submersibile. Pentru a oferi lamuriri complete, producatori si furnizori de astfel de solutii – precum magazinul online shop-einstal.ro – explica pe intelesul tuturor utilizatorilor modul de functionare si avantajele acestor produse.

Cerintele utilizatorilor sunt de fiecare data respectate, calitatea fiind inca o data obiectivul primordial. Ca principiu de baza in realizarea unei pompe de recirculare, producatorii se orienteaza catre durabilitate, robustete si eficienta. Acestea sunt date de materialele utilizate pentru construirea unei pompe de recirculare – corp alcatuit din fonta, arbore motor realizat din otel inoxidabil, rulmenti ceramici si bucse sau alte elemente din grafit. Astfel de materiale garanteaza functionalitate continua, constanta si eficienta.

Indiferent daca este vorba de un sistem de incalzire racordat la reteaua centralizata sau de unul care a implicat debransarea de la aceasta si obtinerea de agent termic prin intermediul altor optiuni, pompele de recirculare reprezinta o solutie viabila. In acest fel apa din intreaga instalatie se va raci mai greu, va fi mentinuta temperatura dorita pentru mai mult timp si cu costuri mai reduse chiar si in calorifere.

 

De admin

Un comentariu la „Ce este si ce face o pompa de recirculare”
  1. Multumesc pentru articol .. Am o intrebare . Am o casa de vreo 270 mp utili si foliaesc o centrala Vaillant .. turbo plus de 28 kw . Am distribuitoare si intr un si gur loc in casa ( cam cel mai indepartat de centrala ) sunt instalate 2 calorifere pe acelasi circuit . Din pacate eficienta lor este dezamagitoare – apa intra in ele la 65 de grade , dar incalzesc foarte putin si pe retur iese cam 15 -20 de grade ) . Am facut toate verificarile necesare , aerisiri etc si nu am schimbat situatia . Nimic nu e infundat , presiunea e buna si pe tur si pe retur , in principiu in afara de faptul ca nu incalzesc cum trebuie totul e in regula .. credeti ca m ar ajuta instalarea unei pompe de recirculare ? Multumesc.

Comentariile sunt închise.