Nici nu imi pot inchipui o situatie mai neplacuta, pentru ca am trecut in vara lui 2015 printr-un astfel de caz. Sa va povestesc intreaga istorie.

Am ajuns in tara, in concediu. Cazarea o aveam asigurata: am apelat la un prieten din Suceava, un fost coleg de liceu cu care am mai tinut legatura. M-a ajutat si m-a cazat fara nici o problema. Era si ziua lui in perioada respectiva, si m-am gandit ca ne-ar prinde bine o excursie, eventual si cateva zile la mare. Zis si facut, am pregatit planul si am rezervat biletul de avion. Dus-intors, la intors a fost problema cu pierderea avionului, dar despre asta mai tarziu.

Am aterizat pe aeroportul Bacau, de unde m-a luat un alt prieten de la care inchiriasem si o masina. Apoi toate au mers conform planului: am plecat la Suceava, am pregatit bagajele si am pornit in marea excursie. Un mic tur al Romaniei, timp de 4 zile, in care am fost cazati in Brasov (3 nopti) si la un hotel de langa lacul Vidraru (1 noapte), care recent a fost mistuit de un incendiu, relativ recent (vezi un articol despre incendiu, aici).

Totul bine si frumos, in a 5-a zi am plecat spre mare, unde am stat o saptamana. Fara griji, fara stresul de la munca – dupa cum ziceam, doar relaxare. Dupa saptamana la mare am pornit inapoi spre Suceava si am mai stat in tara inca o saptamana. Abia in ziua plecarii – era intr-o sambata – au inceput peripetiile.

Amicul din Bacau de la care inchiriasem masina era plecat la o nunta. Am ajuns seara, nu a putut veni sa ii predau masina, si dupa ce am stat mult timp in aeroport asteptand sa vina, am decis sa o las acolo, sa il anunt si sa plec – totusi biletul de avion era dus-intors. Din pacate, la terminal mi s-a spus ca check-in-ul era inchis si ca ajunsesem prea tarziu.

Compania aeriana nu avea nici o vina, totul tinea de faptul ca eu intarziasem. In cele din urma a ajuns si amicul meu sa ia masina. Am avut un mare noroc ca mai aveam destui bani la mine, de altfel ramaneam in aeroport la Bacau. Masina pe care o inchiriasem de la el era rezervata altcuiva deja, astfel ca am fost nevoit sa caut o firma de inchirieri auto in Bacau, pentru a ajunge inapoi la Suceava. De acolo urma sa imi iau un alt bilet de avion, pentru a pleca a doua zi.

Prietenul din Suceava care imi oferise cazare a ramas foarte surprins cand m-a vazut la usa dupa doar cateva ore de cand imi urase drum bun. Dar m-a cazat, si pe aceasta cale ii multumesc. Noroc ca a doua zi era si duminica, m-a ajutat si cu niste bani pentru biletul de avion – va sfatuiesc sa profitati de early booking la maximum, daca nu vreti sa platiti triplu pe bilet.

Drumul Suceava-Bacau a fost o cursa contra-timp. Am ajuns cu 5 minute inainte de a se inchide check-in-ul, iar masina luata de la firma de inchirieri auto a ramas la prietenul meu din Suceava, care a mers apoi si a predat-o. Din nou multumesc, nu stiu ce m-as fi facut daca nu m-ar fi ajutat Catalin.

Si asa am reusit in cele din urma sa ajung cu bine inapoi la locul de munca in Londra. NU faceti ca mine si planificati-va timpul bine, mai ales daca e vorba de calatorii cu avionul.

Semnat: R.G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *