smochine-curmale-fructe-uscateO mare parte dintre noi se confrunta cu nivelul ridicat de stres, datorat tocmai din cauza lipsei de odihna, a sarcinilor care ne sufoca, a grijilor, a indatoririlor pe care le avem si a oamenilor care ne bat la cap zi de zi. Pentru a avea o viata buna, sanatoasa si pentru a ne calma si a rezista situatiilor sub presiune este bine sa facem tot ce se poate pentru a ne reabilita, a reveni la drumul cel drept, insa nu in orice fel, ci cu ajutorul alimentelor, cele mai eficiente metode de a trata asa ceva.

Ciupercile

Aceste alimente sunt pline de vitamina D si alte vitamine bune pentru sanatatea creierului, si nu numai, ci a intregului corp. Pe langa faptul ca sunt delicioase si pot fi gatite in fel si chip, fie ca aliment principal, fie ca si garnitura pentru alte mancaruri, vitamina D ce se regaseste in acestea are un impact foarte mare asupra sistemului nervos si nu numai ca trateaza stresul, dar ofera si o stare de bine intregului corp si spirit.

Curmalele

In momentul in care vrei sa te infrupti cu ceva bun si esti si stresat, cea mai buna metoda de a invinge stresul si oboseala este consumul de curmale. Fiind fructe, acestea sunt bogate in fibre, vitamine si minerale, dar si antioxidanti care iti ofera energie si vitalitate intreaga zi. Le poti consuma ca atare, asa cum se regasesc ele, in stare naturala, sau le poti combina cu cacao si migdale in blender pentru a-ti face niste bombonele gustoase si sanatoase pentru cand vei vrea sa gusti ceva intre mese.

Somonul

Acest peste este plin de acizi grasi de tip omega-3, foarte benefici si importanti pentru mentinerea unui creier mereu functionabil si atent. Consumul de somon da o stare de bine, alunga starea de irascibilitate si depresia, in schimb instaurand o stare euforica, de fericire si speranta. Dintre toti pestii si toate alimentele, somonul  este una dintre cele mai bogate surse de acizi grasi omega-3 si este recomandat a fi mancat de cat mai multe ori, pentru ca aduce numai beneficii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *