Uneori vrei relaxare, vrei sa te destinzi dupa o zi chinuitoare petrecuta la birou sau pe teren – in functie de ce fel de activitati implica jobul tau. Recent, mergand in vizita la o cunostinta, am gasit si o solutie perfecta pentru relaxare: un fotoliu cu masaj.

Stie toata lumea despre ele, dar majoritatea le vad doar ca fiind acele aparate din supermarketuri in care te poti aseza pentru cateva minute, cat astepti rudele sa termine cumparaturile. Ai bagat cativa lei, ai ales programul, si apoi lasi fotoliul sa isi faca treaba. Nu e aceeasi situatia insa atunci cand alegi un fotoliu cu masaj profesional, cum au facut-o cei la care am fost in vizita.

Entuziasmati de achizitie si foarte multumiti, mi-au propus sa incerc si eu un program de relaxare. Era un fotoliu cu masaj destul de mare, care cuprindea toate partile corpului, de la cap pana la picioare. Nu ma asteptam sa fie cine stie ce, dar am incercat totusi.

Va spun, e o reala diferenta intre scaunul de masaj dintr-un mall si un fotoliu de masaj profesional, cumparat pentru acasa. Nu-mi mai venea sa ma ridic de acolo, atat de placut si relaxant a fost programul. E o modalitate foarte buna de a te mai elibera de tensiunea pe care ai acumulat-o in corp de-a lungul zilei.

Interesat sa cumpar si eu un fotoliu cu masaj, am facut cateva cautari online si am aflat care sunt avantajele pe care le ofera scaunele de masaj profesionale. Nu e vorba doar ca te relaxezi si te detensionezi – iti imbunatatesti si circulatia, flexibilitatea, respiratia in acelasi timp in care mai scapi si de durerile de spate si de gat. Cei care lucreaza zilnic, la birou, stiu despre ce vorbesc.

Printre alte beneficii pe care le-am gasit online, asociate cu fotoliile de masaj, se mai numara si imbunatatirea posturii, prevenirea artritei degenerative si o stare generala de bine. Prin masaj, exercitii fizice sau alte tehnici specifice se stimuleaza productia de endorfine in corp – asa-numitii „hormoni ai fericirii”, ceea ce duce la cu atat mai multa relaxare si destindere. Beneficiile sunt – se pare – nu doar de ordin fizic, ci si psihic.

Concluzia este ca am fost incantat. Un astfel de fotoliu cu masaj pentru acasa chiar mi-ar fi util, doar ca probabil il voi cumpara cand ma voi muta la casa – intr-un apartament cum sunt cele de la noi e destul de problematic aspectul spatiului.

Autor: Catalin Mihai S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *