zuckerberg
zuckerberg

Cu peste 1 miliard de utilizatori in intreaga lume, Facebook este cea mai cunoscuta retea de socializare in acest moment. De ce este design-ul paginii web este de culoare albastra? Putini sunt cei care stiu raspunsul. In continuare vom afla alte 6 lucruri mai putin cunoscute sau deloc despre Facebook.

1. Logo-ul retelei de socializare Facebook este albastru, doarece fondatorul Mark Zuckerberg este daltonist. Acesta a declarat urmatoarele intr-un interviu pentru New Yorker: „Albastru este cea mai bogata culoare pentru mine. Pot vedea toate nuantele.”

2. Cei care reusesc sa identifice bug-uri in reteaua de socializare, vor fi recompensati de catre Facebook. Ca multe alte companii mari, Facebook ofera recompense financiar programatorilor care vor gasi erori in codul de programare ale site-ului. Sumele variaza intre 500 de dolari, minimum, iar maximum acordat pana acum a fost de 33.500 de dolari.

3. In 2006, in luna iulie, fondatorul Facebook a refuzat oferta de 1 miliard de dolari pentru a-si vinde site-ul catre Yahoo. Aflat la o varsta frageda, la numai 22 de ani, Zuckerberg a declarat ca nu stie ce ar putea face cu atatia bani, iar daca ar crea ceva, ar fi tot o retea de socializare. Insa cum are deja una, acesta a refuzat oferta celor de la Yahoo si spunem noi ca a facut alegerea potrivita: momentan Facebook e estimat la 135de miliarde de dolari.

4. Facebook este evident reteaua de socializare cu o sursa bogata de dovezi de infidelitate. De aceea mai bine de o treime dintre divorturile anului 2011 au pornit de la Facebook, potrivit unei firme de avocatura din Marea Britanie.

5. In fiecare zi pe Facebook sunt incarcate in jur de 350 de milioane de fotografii. Pana in septembrie anul trecut au fost uploadate mai bine de 250 de miliarde de poze, adica 4000 de imagini pe secunda.

6. Poti schimba limba in care iti apar informatiile de pe Facebook, avand la dispozitie 70 de variante, inclusiv limba piratilor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *