COROT-Exo-7b
COROT-Exo-7b

Oamenii de stiinta au fost capabili sa identifice foarte multe planete din apropierea sistemului nostru solar. Chiar daca au nume foarte complicate si sunt foarte greu de memorat, unele planete detin o serie de caracteristici deosebit de importante, ceea ce le marcheaza ca fiind adevarate detinatoare de recorduri.

COROT-Exo-7b

Aceasta plenta este recunoscuta de oamenii de stiinta ca fiind cea mai rapida planeta cunoscuta. Pentru a va face o idee in legtura cu cat de rapid aceasta plante acalatoreste in Univers am putea lua in cosiderare viteza de orbita a Pamantului.

Pamantul are nevoie de 8776 de ore pentru a realiza o rotatie completa in jurul Soarelui, ei bine, aceasta plante face acest lucru in doar 20 de ore. Desi nu are viteza unei comete, aceasta are temeperaturi asemanatoare, mai exact planeta are o temperatura la suprafata ce oscileaza in 1000 si 1500 de grade Celsius. Cercetatorii au descoperit din greseala aceasta planeta printr-o metoda care era folosita pentru masurare razei acesteia si masei planetelor. Corot are o masa de 8 ori mai mare decat Pamantul dar o dimensiune de doua ori mai mica.

Kepler-10c

Ca tot vorbeam de masa planetelor, aceasta difera foarte mult in fucntie de materialul din care este alcatuita aceasta. cea mai densa plantea din Univers cunoscuta este Kepler 10c, planeta ce are o masa de 17 ori mai mare decat Pamantul. Poate ca nu este atat de impresionant la rpima vedere. Cladirea are od imensiune de 2.3 ori mai mare decat pamantul si avand in vedere masa sa aceasta se poate compara cu gigantii de gaz Saturn si Jupiter. Masa acestei planete este data de  materialele foarte dense din care este construita. In mod normal o astfel o planeta cu aceasta masa ajunge sa atraga un nivel ridicat de gaze din atmosfera precum hidrogenul si heliumul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *