KarachiCursul logic pe care il iau lucrurile mai ales in lumea economica este acela de cresterii, al atingerii apogeului dupa care urmeaza perioada declinului. Acesta este un ciclu care se repeta de cele mai multe ori, insa perioada de timp acordata fiecarui ciclu difera de la economie la economie. Acest lucru se pare ca se intampla si in cazul marilor orase din jurul lumii, sau orase care au fost mari centre economice la timpul lor de glorie insa acum sunt in pragul falimentului.

Tripoli, Libia

Fiind un mare centru economic Tripoli era un oras care se afla intr-o dezvoltare economica constanta pana cand tara a fost lovita de criza civila din timpul regimului Gaddafi. Datorita situatiei de criza din tara, piata neagra a inceput sa fie foarte populara fapt ce a dus la decaderea substantiala a monedei nationale, dinarul.  Activitatile economice din oras au inceput sa fie sistate si orice sansa de a gasi un loc de munca a pierit rapid. Turismul a fost si el afectat, lucru de inteles avand in vedere ca rata criminalitatii a ajuns la cote infricosatoare.

Karachi, Pakistan

Karachi era cel mai mare centru comercial pe care il avea Pakistanul, dar starea populatiei a fost mereu pusa in tensiune datorita deciziilor politice neadecvate luate de guvernul pakistanez. Conditiile de trai si afacerile din Karachi au inceput sa fie din ce in mai proaste. Oamenii legii au fost pusi intr-un dezavantaj major in momentul in care numarul crimelor realizate prin activitati de protest si in activitati teroriste fiind inspaimantator. Guvernul si-a exprimat ingrijorarea in privinta diverselor probleme care au inceput sa impanzeasca orasul, mai ales in privinta pacii si a securitatii. Insa ingrijorarea era singurul lucru pe care il putea face intrucat nu au fost luate alte actiuni pentru a imbunatati situati. De aceea orasul se afla intr-o decadere continua chiar si in ziua de astazi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *