GYM
GYM

Mersul la sala ar trebui sa fie parte din viata noastra, la fel de naturala ca dusul sau mancatul. Dar pentru cei mai multi dintre noi, mersul la sala o data pe saptamana pentru 30 de minute este un lucru de care suntem mandri. Stim cu totii motivele pentru care mergem la sala, dar totusi sari peste ele atunci cand, dupa o zi lunga si obositoare de munca, te intorci acasa si nu vezi decat patul si televizorul.

In ciuda inclinatiei noastre aproape naturale de a ne relaxa oricand este posibil, iata o serie de 5 motive bune pentru a merge la sala, chiar si atunci cand nu vrem sa facem absolut nimic.

  1. Corpul tau iti va multumi pe termen lung. Chiar daca in momentul exercitiilor si dupa, corpul tau va resimti durerea efortului depus, exercitiile vor consolida organismul si il va mentine departe de boli. Astfel iti consolidezi nu doar muschii, ci si inima si oasele, tensiunea arteriala va scadea si desigur, grasimea din corp se va reduce si ea.
  2. Iti vei imbunatati relatia cu partenerul. Te vei simti mai increzator atunci cand vei vorbi cu sotul, prietenul sau colegul de munca in acea rochie mulata pe corpul tau lucrat, decat in perechea ta de blugi preferati si un tricou larg.
  3. Te vei simti mai bine. Ai un sentiment placut de fiecare data cand iesi de la sala, sau cel putin un sentiment mai placut, decat acel cand te indrepti spre sala. Atunci cand ne lucram intens corpul, organismul nostru produce endorfine, cele vinovate pentru starea noastra de bine si de fericire.
  4. Vei dormi mai bine. O mare parte dintre noi nu ne bucuram de un somn odihnitor, de aceea apelam la numeroase medicamente pentru a obtine un somn mai bun. Facand exercitii zi de zi, corpul nostru oboseste in mod natural, si nu vei mai fi nevoit sa iei Xanax sau alte medicamente. Somnul va veni natural.
  5. Vei fi mai putin stresat. Mersul la sala reduce stresul. Stresul vine partial din faptul ca avem prea mult timp in care mintea noastra gandeste si trece de la o ingrijorare la alta, lucru ce duce la probleme fizice, cum ar fi hipertensiune arteriala, nivel ridicat de colesterol si diabet. Mergand la sala de sport reducem din timpul pe care mintea il are la dispozitie ca sa rataceasca. Aici, vei gasi un sentiment de pace si fericire.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *