www.saluscontrols.ro

Daca ai facut deja pasul debransarii de la reteaua centralizata si ai ales o centrala termica individuala, trebuie sa stii ca exista inca o modalitate de a reduce consumul, de a optimiza cheltuielile si de a avea in acelasi timp gradul de confort termic dorit. Este vorba despre termostate pentru centrale termice, echipamente care devin solutii ideale pentru rentabilizarea costurilor si a consumului.

De ce sa alegi termostate pentru centrala termica? Raspunsul este evidentiat cel mai bine de principiul de functionare foarte simplu, dar foarte util. Instalarea unui termostat iti va permite sa setezi un anume orar de functionare al centralei, sa reglezi nivelul dorit al temperaturii in functie de anumite perioade de timp.

Cand iti este util un termostat? Iti prezint cateva exemple.

Sa spunem ca ai un orar zilnic in care timp de 8-9 ore esti la serviciu. Pentru aceasta perioada, poti seta centrala la o temperatura mai scazuta, pentru un plus de economie. Pentru perioada estimativa de intoarcere acasa, poti programa ca centrala sa functioneze la o temperatura mai ridicata, pentru a gasi casa incalzita atunci cand ajungi.

In mod similar, poti regla si monitoriza temperaturile si consumul chiar si in cazul in care pleci in vacanta, ori poti sista chiar cu totul functionarea centralei pentru aceasta perioada, programand-o sa inceapa sa incalzeasca cu cateva ore inainte de a te intoarce.

Chiar si unele zile de vara sau de toamna sunt putin mai racoroase, iar cei racordati la sistemul centralizat nu prea au optiuni pentru incalzire in astfel de momente. Centrala individuala rezolva insa problema, iar termostatul permite reglarea temperaturii in asa fel incat sa existe acel nivel de confort termic dorit.

Vei putea seta temperaturile in functie de propriile nevoi, iar acest fapt constituie un avantaj considerabil. In mod ideal, poti pastra in locuinta un nivel al temperaturii situat intre 18 si 22 grade Celsius pe timpul zilei, iar in perioada cand esti plecat sau pe timp de noapte poti regla centrala in asa fel incat sa ofere o temperatura de 14-18° C.

Ce tip de termostat sa aleg? Daca tot suntem in era smart, iti recomand si termostatele inteligente. Exista si sunt chiar accesibile, iti ofera posibilitatea sa monitorizezi si sa ajustezi temperatura din locuinta de la distanta, chiar de pe telefon, tableta sau laptop.

Daca nu stii de unde ai putea obtine mai multe informatii, iti recomand website-ul www.saluscontrols.ro. Solutiile pe care le poti gasi aici sunt destul de diverse. Spre exemplu, poti gasi in seria S-line termostate programabile, neprogramabile sau cu radio comanda, ori poti apela la solutia termostatelor fara fir, controlabile prin tehnologia wireless. Aceasta din urma categorie este reprezentata de sistemele iT500 si iT600. Ce poate fi mai comod decat sa stii ca poti regla temperatura individual, pe zone de incalzire distincte, la nivelul dorit, chiar de pe smartphone?

Insumand toate aceste avantaje, cu siguranta te-am convins ca alegerea unui termostat este primul lucru pe care trebuie sa il faci dupa ce ti-ai instalat o centrala termica. Nu conteaza daca incalzirea locuintei tale se face prin radiatoare sau prin pardoseala, exista solutii pentru fiecare tip de sistem. Alegerea ramane in totalitate a ta, insa  cert este ca va trebui sa o faci, daca iti doresti rentabilizarea consumului si reducerea valorii facturilor lunare la gaze si chiar la electricitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *