www.proignis.ro

Momentul in care cineva drag iti moare este greu, iar daca facea parte din familie trebuie sa tii cont de faptul ca inmormantarea nu se va face de una singura. O inmormantare nu reprezinta doar un eveniment neplacut in care tu stai si il jelesti pe cel trecut la nefiinta, ci consta intr-un eveniment organizat, din mai multe puncte de vedere. Trebuie sa ceri ajutorul daca nu esti in stare sa suni si sa dai tu telefoane pentru serviciile funerare.

Cel mai mai bine este sa ai pe cineva alaturi care sa te sprijine, care sa iti fie alaturi si care sa iti prezinte situatia cat mai bine. Unele servicii funerare ofera diferite pachete, exista insa mai multe tipuri de pompe funebre printre care si ritualul utilizat in crematoriu Turda.

Intr-un crematoriu, are loc incinerarea care este cunoscuta de mult in istorie, fiind introdusa si in Sud-Estul Europei abia pe la a doua jumatate a secolului douazeci si unu. Crematoriile difera de la unul la altul. In cadrul unui crematoriu Turda are loc arderea corpului la aproximativ 1900 grade Celsius pentru doua sau chiar trei ore. In acest timp in care corpul este introdus in cuptorul special amenajat in acest scop, se formeaza cenusa, care la cerinta clientilor este depozitata sau transformata la randul ei in altceva.

Intr-un pachet de baza, intra operatiile pregatitoare ale incinerarii, incinerarea propriu zisa, transformarea acesteia in diamante sintetice sau diferite lantisoare in care sa fie depozitata. Metoda clasica este depozitarea cenusei in urne memoriale. Urnele de asemenea sunt facute la comanda, tot in cadrul firmelor partenere. Firmele respective sunt de incredere si ofera produse de calitate si rezistente care sa satisfaca persoanele care aleg aceste pachete.

Iti prezint mai jos cateva metode prin care poti sa transformi cenusa celui drag in amintiri pe care sa le pastrezi toata viata:

  1. Prima forma este diamantul sintetic – care reprezinta prelucrarea cenusei la temperaturi de 3000 de grade in altfel de cuptoare, speciale, prin intermediul careia se obtine grafitul, care mai apoi se prelucreaza in diamant sintetic ce poate fi atasat la bijuterii. Femeile aleg sa isi faca lantisoare sau inele.
  2. Mai exista o noua metoda prin intermediul careia se poate obtine o forma de praf. Aceasta tehnica presune introducerea corpului la o temperatura de minus 196 grade celsius. In cazul unei persoane de 75 de kilograme, praful rezultat cantareste aproximativ 25. Deci se reduce masa cu aproape 50 de kilograme.
  3. Alta metoda, care a ajuns celebra dar care nu poate fi utilizata de catre oricine se refera la un procedeu care consta in introducerea cenusei intr-un recipient asemanator cu cel al unui ruj. Acest recipient este luat la bordul unei nave spatiale, ce este trimisa in spatiu. Prima nava care a fost trimisa in spatiu prin acest tip de transport a avut la bord un numar de 24 de astfel de recipiente. Insa prea putine crematorii au avut colaborari cu liniile spatiale.

Si pe langa aceste trei metode mai exista si alte forme prin care cenusa poate fi folosita si pastrata de tine.

De admin

3 comentarii la „In ce constau serviciile oferite de un crematoriu?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *